Επιλεγόμενα Μαθήματα

Επιλεγόμενα Μαθήματα/Clubs

Επιλέξαμε με πολύ προσοχή τις δραστηριότητες με τις οποίες οι μαθητές μας θα τελείωναν την ημέρα τους. Πρώτη μας φροντίδα η ποικιλομορφία τους, ώστε να προσεγγίσουμε όσο γίνεται περισσότερες επιθυμίες των παιδιών, αλλά και να μπορέσουμε μέσα από αυτές να αναπτύξουμε πολύπλευρα τον κάθε μαθητή και την κάθε μαθήτρια.

Τα επιλεγόμενα μαθήματα παρουσιάζονται στην αρχή της χρονιάς από τους καθηγητές και τα παιδιά είναι αυτά που επιλέγουν το τι θα ακολουθήσουν να κάνουν. Υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα αλλαγής, αλλά το αίτημα πρέπει να γίνει από το ίδιο το παιδί και να εκφράσει τους λόγους για τους οποίους θέλει να αλλάξει. Για εμάς η ανάληψη της ευθύνης των επιλογών, όπως και ο αναστοχασμός πάνω σε αυτές, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία και θεωρούμε ότι η εκπαίδευση σε αυτά ξεκινάει από μικρή ηλικία. Γι’ αυτό το λόγο και επιλέξαμε να συμβαίνουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο.

σκακι
Σκάκι

Μαθαίνουμε τους κανόνες και την ιστορία του σκακιού. Ερχόμαστε σε επαφή με την αγωνιστική αλλά και την κοινωνική πλευρά του σκακιού. Δηλαδή το σκάκι ως άθλημα ακολουθώντας ήπια προπόνηση και αγωνιστική προετοιμασία και ως παιχνίδι μαθαίνοντας διαφορετικά παιχνίδια με τα κομμάτια του σκακιού.

Περισσότερα
capoeira
Capoeira

Χορός, πολεμική τέχνη και τρόπος ζωής!

Είναι ένας αφρο-βραζιλιάνικος πολεμικός χορός, συνδυασμός πολεμικής τέχνης και ακροβατικών.

Περισσότερα
εργαστήρι δημοσιογραφίας
Εργαστήρι Δημοσιογραφίας

Όπως έχει επισημάνει ο σπουδαίος Γάλλος, ειδικός της Ρητορικής της Αρχαιότητας,
Laurent Pernot, η «ρητορική», είναι μία διαδικασία προσέγγισης και πολιτισμού και ο λόγος, το εργαλείο λειτουργίας της κοινωνίας.

Περισσότερα
αρχιτεκτονική
Αρχιτεκτονική

Το club της αρχιτεκτονικής ασχολείται κυρίως με κατασκευές, εμπλέκοντας στοιχεία από
ποικίλα γνωστικά πεδία

Περισσότερα
Κυρία Ιστορία

«O νους δεν είναι ένα σκεύος που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει» Πλούταρχος

Περισσότερα
DSC9751-scaled-min
Σύγχρονος χορός

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος , είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος .

Περισσότερα
Δημιουργική Ρομποτική

Η Δημιουργική Ρομποτική είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά μελετημένο για νήπια προσχολικής και παιδιά σχολικής ηλικίας. Στόχος του προγράμματος είναι να ανοίξει τον ορίζοντα

Περισσότερα
βολλευ
Βόλεϋ
Το Volley είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του πλανήτη!
Είναι διασκεδαστικό και μπορείς να το παίξεις όλες τις εποχές του χρόνου σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα ή σε κάποια παραλία!
Περισσότερα
Stem

O όμιλος STEM (Science, Technology, Engineering & Math) είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά εξερευνούν, πειραματίζονται και παρατηρούν φαινόμενα και προβλήματα από την καθημερινή τους ζωή.

Περισσότερα
art-therapy
Art Therapy

Η Art Therapy είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι προς ένα εαυτό που θέλει να εξερευνηθεί, να ενδυναμώσει και να προχωρήσει.

Περισσότερα
Επιτραπέζια Παιχνίδια

Τα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη μίας ευρείας γκάμας δεξιοτήτων του ανθρώπου.

Περισσότερα
rollers
Rollers

Με βασικό όχημα την αγάπη για τα τροχοπέδιλα και την ανάγκη για δημιουργικότητα, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε αυτά τα συναισθήματα και να σας μυήσουμε στο συναρπαστικό αυτό άθλημα. 

Περισσότερα
Τaekwondo

Taekwon-Do: ένα άθλημα που συμμετέχουν τα χέρια με λαβές, χτυπήματα, δεξιότητες άμυνας, τα πόδια με δυνατά χτυπήματα, συρσίματα και το μυαλό που κάνει τον ασκούμενο

Περισσότερα
Μουσικά Σύνολα

Ένα εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και επικοινωνίας. Το μουσικό έργο, το θεατρικό έργο, το ποιητικό έργο, το εικαστικό έργο για τον συνθέτη, είναι το τελικό αποτύπωμα μιας διαδικασίας.

Περισσότερα
Big Bang School