🌍☕ Καφέ Πολυγλωσσίας – «Μίλα μου στη γλώσσα σου για να σε καταλάβω»
Σας περιμένουμε!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΦΕ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ
«Μίλα μου στη γλώσσα σου για να σε καταλάβω»
Η ΠΟΛΥΓΛΩΤΤΗ ΠΟΛΙΣ και η ομάδα νέων YOUTH TEAM POLYGLOTTI POLIS, σε συνεργασία με την Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, σας προσκαλούν σε ένα ανοιχτό Καφέ Πολυγλωσσίας, μια συνάντηση γνωριμίας, επικοινωνίας και πολιτισμικής ανταλλαγής.
Το Καφέ Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026, στο Φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στις 17:00.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν γλώσσες που μιλούν οι νέοι της δομής ΕΔΗΔ της ΑΡΣΙΣ, τα μέλη της YOUTH TEAM POLYGLOTTI POLIS και εκπρόσωποι γλωσσικών κοινοτήτων της πόλης, μέσα από διαδραστικά γλωσσικά τραπέζια.
Η δράση βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάθε γλώσσα αποτελεί έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τον κόσμο και ότι η επικοινωνία μπορεί να γίνει γέφυρα συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές εμπειρίες και πολιτισμικές διαδρομές.
Παράλληλα, θα παρουσιαστεί σύντομα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Inclusive Future, το οποίο προωθεί δεξιότητες συμπερίληψης, όπως η ενσυναίσθηση, η ενεργητική ακρόαση, ο διαπολιτισμικός διάλογος και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.
Το Καφέ Πολυγλωσσίας αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να μοιραστούν γλώσσες, ιστορίες και εμπειρίες, αναδεικνύοντας τη δύναμη της επικοινωνίας ως μέσο συνάντησης, αλληλοκατανόησης και κοινωνικής συνοχής.
Γιατί η επικοινωνία γεννά την ενότητα.
Για την Πολύγλωττη Πόλις
Δρ. Argyro Moumtzidou
και η Ομάδα Νέων
YOUTH TEAM POLYGLOTTI POLIS
Συνδιοργάνωση:
ΠΟΛΥΓΛΩΤΤΗ ΠΟΛΙΣ – Διάδραση για τον Πολιτισμό, την Επικοινωνία και τη Μάθηση
ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων