Συνεργάτες

Οι συνεργάτες μας

Το Big Bang School, υποστηρίζεται από ένα δίκτυο μεντόρων και συνεργατών, οι οποίοι δρουν υποστηρικτικά στο πρόγραμμα και την καθημερινότητα του σχολείου μας.

Άνθρωποι γεμάτοι με πάθος για το αντικείμενο τους και γνώσεις για ότι κάνουν, έχουν πιστέψει τον σκοπό και το όραμα του σχολείου μας και μαζί χτίζουμε το καλύτερο δυνατό εκπαιδευτικό περιβάλλον!

Δημήτρης Γραμμένος, PhD
Κύριος Ερευνητής, Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ

Ο Δημήτρης είναι Κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια πείρας και εξειδίκευσης στον τομέα της Επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή (HCI) και είναι πιστοποιημένος αξιολογητής των διεθνών στάνταρ τεστ ημιουργικότητας Torrance Tests of Creative Thinking (TTCT). Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά βιβλία, περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σχετικά με την αξιοποίηση της βλακείας, της άγνοιας και της ανοησίας ως εργαλείων δημιουργικής σκέψης και καινοτομίας, καθώς και το μοναδικό επιστημονικό άρθρο διεθνώς που ξεκινά με τις λέξεις «Μια φορά κι έναν καιρό…» Το 2007, εκδόθηκε το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο του «Η συναυλία των χρωμάτων» (Άγκυρα), έχει δημιουργήσει το διαδικτυακό βιβλίο «η Μικρή Εξυπνοσκουφίτσα» (https://gramenos.wixsite.com/smarthood), το webminar «Ο GDPR και οι 40 κλέφτες» (https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:Law+GDPR+19E/about) και έχει γράψει 2 παιδικά θεατρικά έργα. Από το 2014, με βάση την σχετική του εμπειρία και γνώσεις, δημιούργησε τη δραστηριότητα «Σχεδιαστές του Μέλλοντος» (https://www.facebook.com/groups/sxediastes/) στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσει και οργανώνει βιωματικές εμπειρίες που εισάγουν την έννοια και την πρακτική της Δημιουργικότητας και της Δημιουργικής Σκέψης σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, και το ευρύ κοινό. Ως τώρα, έχει οργανώσει περισσότερα από 55 εργαστήρια δημιουργικής σκέψης σε 5 χώρες, στα οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 3.400 άτομα όλων των ηλικιών.
Περισσότερα

100 mentors

Οι 100mentors είναι πιθανώς μια από τις πιο αξιόλογες εκπαιδευτικές προτάσεις παγκοσμίως και έχουν ιδρυθεί από Έλληνες οραματιστές. Το πρόβλημα το οποίο απασχολούσε την ομάδα ήταν, γιατί ένας νέος να παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του σχεδόν τυχαία;

Έτσι οραματίστηκαν και δημιούργησαν ένα εργαλείο το οποίο δε θα βοηθούσε νέους από όλο τον κόσμο, να πάρουν στα χέρια τους αυτή την απόφαση, επικοινωνώντας με μέντορες από όλο τον πλανήτη, οι οποίοι θα απαντούσαν στις ερωτήσεις των παιδιών. Το εργαλείο αυτό εξελίχθηκε σε μια κορυφαία εκπαιδευτική πλατφόρμα, μέσα από την οποία μαθητές και τάξεις από όλο τον κόσμο, αξιοποιούν τις γνώσεις και την έμπνευση μεντόρων, επίσης από όλον τον κόσμο, ώστε να απαντηθούν ερωτήματα που απασχολούν το άτομο ή την ομάδα. Την ίδιο στιγμή όμως η πλατφόρμα σε προετοιμάζει για να μπορέσεις να κάνεις κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Να μάθεις να ρωτάς.
Περισσότερα

All can code

H Allcancode είναι επίσης μια εταιρεία η οποία ξεκίνησε από Έλληνες δημιουργούς! Αρχικός της στόχος ήταν η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού λογισμικού το οποίο θα βοηθούσε τα παιδιά να μάθουν προγραμματισμό. 

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Run Marco, το οποίο είχε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο! Η allcancode, έχει αναλάβει την δημιουργία μιας ξεχωριστής εφαρμογής που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε την κατάκτηση των soft skills. Την ίδια στιγμή το κοινό μας όραμα συμπυκνώνεται στα λόγια που κάποτε είπε ο CEO Κώστας Καρολεμέας. “Πώς θα σου φαινόταν αν αντί κάποιος άνθρωπος κατέβαζε εφαρμογές, να μπορούσε να τις φτιάξει κιόλας; Και πώς θα σου φαινόταν αν αυτό μπορούσαν να το κάνουν κάποια στιγμή οι μαθητές σου;’
Περισσότερα
Big Bang School